Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с парното / климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с парното / климатика

Колеги, проблема ми е, че когато пусна парното / климатика на панела ми изписва грешка (ако не се лъжа Е2) и отказва да работи. Набедих вентилатора и го смених, но не е от него - изключвам буксата и включвам и тръгва, и след малко пак грешката и спира да работи.
    Има ли някакво управление или панела е и управление?
    sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Може би пресостат, датчик налягане или професионален монтьор на климатици да ти прочете грешката, така ще сменяш наред.
    Last edited by toto99; d.m.y г., 14:21.
    Alfa Romeo 146 1.6 t.s.

Comment

Първоначално публикувано от toto99 Покажи съобщение
      Може би пресостат, датчик налягане или професионален монтьор на климатици да ти прочете грешката, така ще сменяш наред.
      В България няма да има климатикаджия които да е наясно с климатроника на 155-ца...

---------- Post added at 14:31 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Първоначално публикувано от lan Покажи съобщение
      Колеги, проблема ми е, че когато пусна парното / климатика на панела ми изписва грешка (ако не се лъжа Е2) и отказва да работи. Набедих вентилатора и го смених, но не е от него - изключвам буксата и включвам и тръгва, и след малко пак грешката и спира да работи.
      Има ли някакво управление или панела е и управление?
      Панела е управлението по спомени!
      Разгледаи го самия него за евентуални проблеми защото аз съм разкачал какво ли не от системата и несъм виждал да пише грешки...
      sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Ами до онзи ден нямаше никакви проблеми, сутринта като я запалих изписа тази грешка (ще видя коя е точно) и забелязах, че вентилатора не върти. Естествено той беше набеден и сменен и тръгна, но на следващия ден - всичко от начало, тогава реших и пробвах и стария вентилатор и когато не изписва грешка всичко си работи. Интересното е, че като изключа всичко от панела, изключа вентилатора от буксата и после в обратен ред ги закача и пусна - работи за известно време.
        Ако управлението е само в панела, както писа колегата mimouzunov, ще взема един за проба.
        sigpicAlfa Romeo 155, 2.5, V6/ GTV 2.0 TB V6 / 146 TS, 2.0 Junior/ 145 TS, 2.0 16V/ Giulietta 1.8, 166 2.0 V6 TB

Comment

Имаш управление от панела, което командва един захранващ блок за вентилатора - стои до вентилатора и изглежда така - https://alfa-restoration.co.uk/shop/...oducts_id=1368
          По тази платка обикновенно може да има студени спойки. Свали я и я огледай.

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
            Имаш управление от панела, което командва един захранващ блок за вентилатора - стои до вентилатора и изглежда така - https://alfa-restoration.co.uk/shop/...oducts_id=1368
            По тази платка обикновенно може да има студени спойки. Свали я и я огледай.
            Тоя "захранващ блок" е регулатора на обороти за вентилатора... Иначе панела (онова с многото копчета) управлява тоя блок/модул, но управлява и разните му клапи и компресор и каквото има...
            Не знам дали съм пускал някога климатроника с откачено въпросното нещо за да даде грешка някаква...
            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Откачи резистора и виж ще има ли разлика...
              Alfa 155 1.9TD '97 EX
              Alfa 166 2.4 JTD EX
              Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Проблема за сега се реши с нов панел. Разбрах, че управлението се намира в бушонния блок, както се вижда от снимката. Пробвах да снимам номера за да го потърся, но с времето не се виждат всички цифри.
                Днес цял ден нямаше проблем с работата на вентилатора, да се надявам така да е и за напред.
                Attached Files

Comment

Working...
                X